tiistai 10. kesäkuuta 2008

I'm a motherfuc***g VIP

Tänään postiluukusta kolahtanut kirje ja siinä toimitettu SK-ravintoloiden Gold Vip-kortti sai minut välittömästi pohtimaan ravintoloiden vip-kulttuuria sekä omaa baarikäyttäymistäni. Aikaisemmin en ole kyseistä korttia omistanut ja nytkin se päätyi haltuuni siitä syystä, että ystäväni sai niitä kaksi yhden hinnalla. Jos nyt kuitenkin aletaan listaamaan suosikki baarejani löytyisivät listan kärjestä ehdottomasti mm. Lux, Apollo, Mecca sekä Kaivohuone ja Teatteri. Miltä tämä nyt sitten kuulostaa? -Pinnalliselta, eikä niin vähääkään, myönnetään. Minulle ulos lähtemiseen kuuluukin useimmiten kunnon laittautuminen sekä kauniit vaatteet, kuten erilaiset mekot ja korkeat korot. Ja mitä olisikaan aloittelu tyttöjen kesken ilman hyvää viiniä ja musiikkia! Myönnän siis rehellisesti kuuluvani niihin henkilöihin, jotka tykkäävät bilettää pintapaikoissa sekä laittautua niihin lähtiessään. Ja jos niissä kerran tulee harvase viikonloppu pyörittyä, niin miksi en sitten voisi olla sen verran mukavuudenhaluinen ja säästää itseäni ja ystäviäni jonottamiselta? Nimittäin juuri sitä vip-kortti minulle käytännössä tarkoittaa, mahdollisuutta päästä nopeasti sisään lämpimään, ilman ulkona värjöittelyä. En kuitenkaan kiellä, ettenkö olisi näissä "vip-loungeissa" vieraillut tai niissä viihtynyt, mutta mielummin vietän aikaani ihan normaalien ihmisten keskellä.

Löytyy minusta kuitenkin se toinen puoli, jonka saa lämpimänä kesäiltana lähtemään puistoon nauttimaan siideriä, ilman sen kummempaa laittautumista ja välillä satun eksymään myös mitä erikoisempiin baareihin. Mm. underground-tyylinen Rose Garden kuului muinoin minun ja ex-poikaystäväni vakiopaikkoihin. Ehkä tässä vaiheessa voisinkin myöntää, että vaikka viihdyn ehkä kaikista parhaiten näissä tämän hetken IN-paikoissa, niin kaikesta huolimatta hyvän illan luo ennen kaikkea hyvä fiilis ja hyvä seura.

Tämän postauksen tarkoitus olikin ennen kaikkea herättää keskustelua ja nyt haluaisinkin kuulla lukioijoiltani, missä paikoissa te parhaiten viihdytte? Lukeudutteko kenties samaan kategoriaan minun kanssani, oletteko vannoutuneita kotibilettäjiä, vai houkuttelevatko kenties pienet Kallion kuppilat tms.? Meitä on kuitenkin moneen junaan ja makuasioistahan emme tässä ala kiistelemään.

Lisätään vielä vielä hieman kuvitusta tekstin lomaan. Ja kukas muukaan se voisi sopia aiheeseen paremmin, kuin Jenkkilän oman Paris Hilton.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla ulos lähteminen riippuu seurasta, haluanko mennä pintapaikkaan vai ihan vain hengailemaan ystävien kanssa ja NAUTTIMAAN musiikista ja tunnelmasta. En voi sanoa, että nauttisin pintapaikoista, koska tunnen itseni sellaisiin sopimattomaksi (liian lihava, liian köyhä, liian vähän kaikkea), mutta oikeassa seurassa viihdyn sellaisissakin. Onhan tietysti hauskaa laittautua ja yrittää näyttää hyvältä, mutta välillä sitä vain tuntee itsensä hiukan harmaaksi hiiruilaiseksi joissakin paikoissa. (huono itsetunto voi myös olla osasyy). Viihdyn ehkä parhaiten pienissä intiimeissä baareissa, joihin ei kerralla mahdu aivan hirveästi väkeä. Mutta loppujen lopuksi seura ennen kaikkea.